Gallerie 1 Gallerie 2 Gallerie 3 Gallerie 4 Gallerie 5 Gallerie 6 Gallerie 7 Gallerie 8 Gallerie 9 Gallerie 10

Nieuwe jointed jerkbaits van Lucky John.
Nieuwe jointed jerkbaits van Lucky John.
Nieuwe jointed jerkbaits van Lucky John.
Kleine mann's pluggen die Gust Ravays maakte met een driehoekige vorm als doorsnede. De buik van de plug is de breedtste kant. Lengte ongeveer 7cm (lijfje), hangt met de kop reeds naar beneden zodat hij meteen begint te duiken.
De Kšppyrš is een kleine wobbler voor snoek. De lengte is 8cm en hij weegt ongeveer 10 g. Gebouwd door Paccio-Vaaput uit Finland.
De Lšskšri heeft een heel wijde actie. In de kleuren golden perch. Gebouwd door Paccio-Vaaput uit Finland.
De lengte is ongeveer 8cm. Deze plug is designed voor op forel op de rivier. Gebouwd door Paccio-Vaaput uit Finland.
Ook deze plug is gebouwd door Paccio-Vaaput uit Finland.
Een imitatie Ruisvoorn. Gewicht ca 45 gr. Is een suspending jerkbait met een niet overdreven actie en dient langzaam twichend te worden binnengevist. Is bijzonder geschikt voor tussen de leliebedden. Gebouwd door Ton Daamen.
Zwarte plug met (onderbroken) holografische flanken. Suspending plug (ca 70 gr.). Loopt ca 2-3m diep. Snoekje ca 80 gr. Speciale plug om slepend te vissen, drijvende plug met zijdelingse actie. loopt tot ca 2m diep. Gebouwd door Ton Daamen.
Goudkleurige en Groene gestreepte pluggen zijn drijvende pluggen. Gewichten ca 35 en 65 gr. Dieplopend; grote ca 5m. Kleine ca 4m. De Gele augurk. (voor slepend vissen) 100 gr. drijvend loopt zeer ondiep max 1m.Gebouwd door Ton Daamen.
Die tweedelige heeft een mooie uitslaande actie en loopt ongeveer 1,5 meter diep en weegt 75 gram bij een lengte van 14 cm. De eendelige plug is zinkend weegt 70 gram en is 13 cm lang. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Hier twee jerkbaits van 50 gram. Die ene met die staart van een shad is een zogenaamde diver en heeft een lengte van 9 cm. zonder staart. De tweede is een divani 2 glider met dubbele twisterstaart. De staart kan er zo afgedraaid worden en heeft hij een verder uitslaande actie. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Een stel eendelige jerkbaits de zogenaamde gliders, langzaam zinkend. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Dit zijn tweedelige jerkbaits van ongeveer 45 gram en heel langzaam zinkend. Prachtige actie ook als je ze als een gewone plug binnen vist. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Dit zijn tweedelige jerkers die ook goed als gewone plug binnen te vissen is en ook nog ideaal is om te trollen, kortom een alround kunstaas. Dit is eigenlijk dezelfde jerkbait als de gewone tweedelige alleen is op deze een zwemlip geplaatst. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Een soort bananenplug. Deze heeft een schommelende actie maar moet wel rustig binnengevist worden anders gaat hij draaien. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Dit zijn Marie pluggen van Jim Schwarz, een getalenteerde pluggenbouwer uit New London, Minnesota USA. De grootste maat heet 'mother' en is een diepduikende plug die tot een meter of 4-5 diep loopt. De kleine maat noemt 'baby' en loopt een stuk ondieper.
Dit zijn 3 zelfgemaakte tweedelige pluggen die ideaal zijn om mee te trollen. Voor de staart en rugvin heb ik rood doorzichtig lexaan gebruikt. En bij die voorn heb ik veel zilverkleurige glitters door de blanke lak gemengd. Gebouwd door Jack van de Mortel.
Een mooie animatie met een aantal geweldige stukjes kunstaas, gebouwd door Otto de Boer. Hij gebruikte hiervoor de sjablonen en informatie van onze site.
13" (of 32cm) lange Divani Twitchbait. 16mm dik beuk, lip van 4x8cm en 0.5cm dik. Hele mooie actie en loopt redelijk diep ook. Wel een zware hengel nodig! wit/oranje buik heet "white ghost", de andere "jailbird".
De "white ghost", van dichtbij.
Deze Wowijs is een jerkbait die Arjan Willemsen van een plug heeft gemaakt (DAM plugje van 8.5cm) waarvan de lip was afgebroken.
Deze kopieŽn van een Striker JR (originele is uit hout) zijn gebouwd door Arjan Willemsen.
Deze jerkbaits, Halve Liters genaamd, zijn een eigen ontwerp van Arjan Willemsen.
Arjan bouwde ook deze kopieŽn van de Hammer (orginele is een holle plastic jerkbait).
Vier jerkbaits: SuperShadRap met extra lood (zinkend) in polkagries kleur, 14cm. Twichbait is 14,5cm en zinkend. De Jio-glider is 14cm en de vierde is een plug van 10cm. Allen gebouwd door Janne Ovaska. Foto gemaakt door Abo.
Zelfde jerkbaits als op de vorige foto, maar dan van een andere kant gefotografeerd door Abo.
Jio-Smiler, kleur genaamd "no-pike", drijvend en is 13cm lang. Duikt en waggelt. Gebouwd door Janne Ovaska. Foto gemaakt door Abo.
Deze jerkbait is 12cm lang en weegt ongeveer 10gr. Hij is traag zinkend. Een perfect vangertje voor de kleinere wateren en polders. Gebouwd door Gilles De Roeck.
15cm plug in no-pike kleur maar met zilveren verf. Gebouwd door Janne Ovaska. Foto gemaakt door Abo.
Janne zijn versie van de tekneek, uitgelood als het origineel. 16cm en drijvend. Foto gemaakt door Abo.
De tekneek, no-pike plug en een herspoten shallowmac van Storm. Allen gebouwd door Janne Ovaska. Foto gemaakt door Abo.
Een kwaliteits spinnerbait gebouwd door Dirk. Met bucktail haakdecoratie.
Een experiment van Otto de Boer dat heel goed is uitgepakt.
Deze cobb's-achtige jerkbait is ook een bouwwerk van Otto.
Otto bouwde ook een jointed jerkbait.
Dit is een copy van een 16 cm Punnisher. Gebouwd door Otto.
Kijk eens naar deze Ludela die Otto met lip bouwde.
Een mooie copy van een Hedgehog, 14 cm. Gebouwd door Otto de Boer.
De allereerste jerkbait die Ben Kooi ooit maakte. De lengte is 10 cm, het gewicht is 20 gram. Helemaal niet slecht Ben.
Ben Kooi bouwde deze miniplug. Doordat Ben de schroefogen zelf maakte zinkt de plug maar hťťťl langzaam. Op de foto is het verschil tussen de schroefogen duidelijk te zien.
Deze copy van een grandma is 28 cm. Diepgang 1-1,5 m. Gebouwd door Henko en Fransis Tadema.
Deze kopieŽn van een Superscud zijn gebouwd door Otto de Boer.
De Joker is een eigen ontwerp van Otto de Boer.
Deze kopieŽn van de jointed Salmo bouwde Otto na, vanaf een foto. Knap staaltje werk.
Twee mooie spinnerbaits. Geschikt voor zowel werpend als trollend vissen. Gebouwd door Dirk.
Ook deze geweldige twitchbait is gebouwd door Dirk. In de kleur firetiger.
Een verzameling Divani's. Uiteraard gebouwd door Dirk.
Dit is de eerste jerkbait die Haakon zelf bouwde. Hij noemt hem de Hana 1.
Gallerie 1 Gallerie 2 Gallerie 3 Gallerie 4 Gallerie 5 Gallerie 6 Gallerie 7 Gallerie 8 Gallerie 9 Gallerie 10