Up


Even geen moeilijk patroon voor een nieuw superkunstaas. Ook geen tafel vol met gereedschap en materiaal. Nee, lekker even een leuk kunstaasje in elkaar zetten waar dezelfde dag nog mee gevist kan worden. De materialen zijn in een redelijk gesorteerde hengelsportzaak te krijgen en goedkoop bovendien.

Materiaal

Werkwijze

Het loodje van 10 gram wordt middendoor gezaagd waardoor 2 stukjes lood worden verkregen van 5 gram. Deze worden in de lengte ingezaagd tot het midden. Het is nu mogelijk om de haak door deze gezaagde opening te brengen tot deze zich in het midden van het loodje bevindt. Nu het loodje met de tang dichtknijpen.

Het uiterste puntje van de octopus wordt weggeknipt waardoor het oog van de haak met loodje door de kop van de octopus kan worden gebracht.
De andere haak wordt voorzien van een twister. Om het oog van deze haak wordt een stukje rubber slang gebracht. Vervolgens wordt nu het geheel om de haakpunt van de haak met octopus geschoven. Het is mogelijk dat je de weerhaak van de octopushaak moet platknijpen.

En klaar is een leuk uitziend kunstaasje wat nog eens vangt ook.

Door het loodgewicht te veranderen is het mogelijk om het kunstaas geschikt te maken voor wat dieper water of juist minder diep water.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met rvs draad een spinner voor de easy te plaatsen. Voor het maken van een dergelijke spinner met speldsluiting verwijs ik naar het hoofdstuk "spinners" met het artikel "De POASK 4".

Ook een spinnerbait is op deze manier te maken. Gebruik dan wel een zwaarder loodje aangezien "de easy" anders niet onder het spinnerblad blijft lopen.

Klaas-Jan Zuidema
k.j.c.zuidema@zonnet.nl