Gallerie 1 Gallerie 2 Gallerie 3 Gallerie 4 Gallerie 5 Gallerie 6 Gallerie 7 Gallerie 8 Gallerie 9 Gallerie 10

De Divani 2. Een prachtig stukje werk van kunstaasbouwer Dirk van Nieuwenhove.
De Tekneek. Een stukje kunstaas gebouwd door Dirk van Nieuwenhove.
De Divani 4. Een goed vangende bucktailspinnerbait van kunstaasbouwer Dirk van Nieuwenhove.
De Dapart. plug is een drijvende plug speciaal gemaakt voor poldersloten. Hij duikt ca. 0.50 tot 1.5 meter. Het gewicht is 50 gram. Gebouwd door Arthur van Goor. Voor een complete bouwuitleg
klik Hier.
Hier ziet u een mooie antieke lepel, zoals die vroeger gemaakt werden. Gemaakt van parlemoer. Zo worden ze vandaag de dag niet meer gemaakt.
Dit is de MIR1 gebouwd door John Roos. Voor een animatie van het bouwproces Klik hier.
Hier ziet u de Globe 18 cm. Hij is gebouwd door Dieter Maiberg.
Een drietal oppervlakte kunstaas. Boven de scuttle bug (12cm). In het midden de jointed surface buzzer (14cm). En onder de welbekende (omgekeerde) drijvende tekneek, surface-glider (14cm). Allen gebouwd door Dirk van Nieuwenhove.
Twee zig zag baits van 15cm in de kleuren firetiger en chartreuse tiger. Allen gebouwd door Dirk van Nieuwenhove. Originele versie door Don Pfeiffer, Pfeiffer Tackle Co.
Even voorstellen, dit is de Spook, gebouwd door Dirk van Nieuwenhove.
Dit zijn twee flippers van Mark Houghton. Zo'n 12cm lang en heel traag zinkend. Door de gewoon binnen te draaien wiebelen ze al als een plug.
Hier zijn 2 gliders van 7" (18cm) gemaakt door Mark Houghton. Het zijn er twee in forelpatronen.
De plug is 13 cm. lang, drijvend (mijn favoriete pike "killer") medium snelle aktie. Gebouwd door Vytautus.
De plug is 7 cm. lang, drijvend, zeer goed voor atlantische zalm en zeeforel. Hele snelle, VERY fast, harde aktie. Gebouwd door Vytautus.
De plug is 10 cm. lang, zinkend, medium snelle aktie. Gebouwd door Vytautus.
Een bucktailspinner met een lengte van 20 cm en met 5 g verzwaard met een silver fluted spinnerblad van 62 mm en een dreg 3.0. Ideaal om vanuit een bootje de kantjes uit te kammen.
Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinner met een lengte van 24 cm en verzwaard met 3 kralen van 1 g. De overige kralen zijn plastickralen met een chroomlaagje. Voorzien van een een gold fluted spinnerblad en een dreg 3.0. Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinnerbait van 26 cm lang en verzwaard met 10 g, bestaat uit een silver fluted blad van
45 mm en een wilgenblad van 70 mm met twee enkele haken. Ideaal om werpend door en langs wierbedden te vissen, de zadelhackles geven een mooie golfbeweging. Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinnerbait van 30 cm met twister en verzwaard met 30 g bestaat uit een silver fluted blad van 45 mm en een wilgenblad van 70 mm met 1 dreg en 1 enkele haak. Ideaal om trollend te vissen ofwel werpend gevist langs dieper gelegen taluds. Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinnerbait van 30 cm met twister en verzwaard met 10 g bestaat uit een fluor oranje coloradoblad 45 mm en een chartreuse wilgenblad van 70 mm. Eerder geschikt om in troebel water werpend langs wierbedden of de kantjes te bevissen. Gebouwd door Danny Geysen.
Een tandem bucktailspinner van 21 cm lang en verzwaard met 3 kralen van 1 g bestaat uit 2 hammered nickel blades van 35 en 45 mm. Een ideale spinner om uiterst traag en hoog door helder water gevist te worden. Gebouwd door Danny Geysen.
Een tandem bucktailspinner van 25 cm lang en verzwaard met 2 kralen van 1 g bestaat uit 1 chartreuse colorado spinnerblad van 40 mm en 1 fluor oranje blad van 45 mm. Ideaal voor troebel water vanwege de tandem en de fluo kleuren. Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinner voor het zwaardere werk ; 25 cm lang en een verzwaring van 10 g bestaat uit een groot silver fluted blad van 68 mm en een extra dreg maatje 2.0. Geschikt om te trollen of om de diepere taluds te bevissen. Gebouwd door Danny Geysen.
Een onverzwaarde bucktailspinner met een zilver fluted spinnerblad van 45 mm en een dreg maatje 1.0. Geschikt voor het grovere polderwerk of smalle vaarten en kanalen. Gebouwd door Danny Geysen.
Een grote bucktailspinner van wel 30 cm en verzwaard met 3 kralen van 1g met een silver fluted spinnerblad van 62 mm en extra marabou + bucktail op de dreg. Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinner van 19 cm ; verzwaard met 3 kralen van 1g. met een chartreuse coloradoblad van 45 mm en een dreg 2.0. Geschikt voor het grovere polderwerk. Gebouwd door Danny Geysen.
Een bucktailspinner van 25 cm lengte verzwaard met 3 kralen van 1g met een silver fluted blad van
54 mm en een dreg 3.0. Uiterst geschikt om werpend te vissen in zeer helder water.
Gebouwd door Danny Geysen.
Een tandem bucktailspinner met een lengte van 24 cm en verzwaard met 2 kralen van 1g met twee hammered nickel blades van 35 en 40 mm. Leent zich uitstekend om traag en hoog gevist te worden
(in helder water). Gebouwd door Danny Geysen.
Een 'zware' bucktailspinner van 23 cm lang met een verzwaring van 10 g. Het spinnerblad is een chartreuse 'heavy' fluted van 68 mm en de dreg is een maatje 3.0. Vraagt om sneller binnengevist te worden (in eerder troebel water) vanwege het heavy blad. Gebouwd door Danny Geysen.
Een tweedelige glider gemaakt door Mark Houghton.
Een oude handgemaakte suick jerkbait 9" door Frank Suick.
Musky pluggen gemaakt door Jerry Eppel.
Freddie's glider 6", gemaakt door Dirk maar bedacht door Freddie De Boevere.
8", 9" en 10" pluggen gemaakt door een visgids uit Welland ON, USA namelijk Frank DiMarcantonio van Niagara Sportfishing.
13cm jerkbait, duikt tot 1m en glijdt ook een beetje terwijl hij duikt, gemaakt door Dieter.
2 Whirlygigs gemaakt door Dieter, originele zijn van Charles K. Fox gemaakt rond 1950, van 11cm in sucker-pattern (voorn).
Enkele oppervlakte-pluggen waarmee Dieter het meeste succes heeft: een Lucky 13, een Whirlygig en een Bass Oreno, allen zelfgemaakt.
Het is een Stalker Glider, traag zinkend van 16cm, kleur firetiger. Hele mooie zig zag actie! Gebouwd door Kjelle Lundberg.
Baarskleur met eens een andere manier van strepen spuiten, 18cm en traag zinkend met een glidepath van +/- 1m breed. Foto door Luc De Lange. Gebouwd door Dirk.
Een aangepaste Bream gebouwd door Dirk. Zie ook de review van Piet Driessen. Foto door Piet Driessen.
Een mooie bucktailspinner met een balsa lichaam, gebouwd door Dirk.
Een spinnerbait, met een haakversiering van rubber, gebouwd door Dirk.
Een aparte meerdelige (slangachtige) plug, gebouwd door Henk.
Dit zijn darters van 13.5cm en 15cm (baars). Allen gebouwd door Dirk.
Een kleine "roach" zoals Dirk ze noemt. Het is een 8cm hybride jerkbaitje, traag zinkend en wiebelt als het zinkt. Gebouwd door Dirk.
2 Jerkbaitjes van 10cm gemaakt door Frankie Francois. De bovenste is een copy van de seadancer (duikend jerkbaitje tot 1m), de andere is een klein glidertje bedacht door Frankie zelf.
16.5cm Lazy Ike gemaakt door Dieter Maiberg, in een "natural whitefish" patroon
(in nederlands simpelweg witvis-kleur). Dieter gebruikt deze om te trollen.
16.5cm Lazy Ike Firetiger gemaakt door Dieter Maiberg.
Een 12cm lange superversie van een jitterbug in een van Dieter Maiberg zijn beste zelfbedachte kleuren (duidelijk een oppervlakte plug).
Bovenaan een zelfbedachte plug van Dieter Maiberg, met ingebouwde ratel en RVS lip, onderaan een pad jumper (oppervlakte plugje uit 1975) dat bedoeld is om in en op de lelies te vissen.
Originele versie door Charles K. Fox .
Gallerie 1 Gallerie 2 Gallerie 3 Gallerie 4 Gallerie 5 Gallerie 6 Gallerie 7 Gallerie 8 Gallerie 9 Gallerie 10