Up

Deze plug zag een kennis van mij, tijdens een visdag in de mooie friese polders, aan een boom hangen. Ieder ander zou de plug afgeschreven hebben en niet de moeite hebben genomen hem uit de boom te halen. Maar wij niet. Mijn vriend heeft hem uit de boom gehaald en aan mij gegeven.

Ik heb hem mee naar huis genomen en de dreggen en splitringen eraf gehaald. Daarna heb ik de plug in een bakje gedaan. Hierin heb ik genoeg water gedaan om de plug helemaal onder water te kunnen houden. Nu komt de truc. Hierin heb ik één tablet Steradent gedaan. Dit is een bruistablet om je een gebit mee schoon te maken. Jaja, lach maar. Dit alles laat je een paar dagen staan, terwijl je er voor zorgt dat de plug goed onder water blijft. In dit geval betreft het een drijvende plug en dus was er een gewichtje nodig om de plug onder water te houden. Ik heb hiervoor een met water gevulde beker gebruikt. In totaal heeft de plug drie dagen in het water gestaan. En omdat de plug extreem vies was heb ik na één dag een extra tablet toegevoegd.

En aanschouw hier het resultaat. Het enige dat ik nu nog hoef te doen is nieuwe splitringen en nieuwe dreggen monteren. En na deze kleine inspanningen en zeer geringe investering zal ik nog veel plezier hebben van mijn nieuwste aanwinst.
N.B. Je kan Steradent ook heel goed gebruiken om de koffie/thee aanslag uit je thermoskan te krijgen. Vul hiervoor de thermoskan met water en doe er een tablet Steradent in. Ook een tweetal dagen laten staan en hij blinkt weer als nieuw. Vergeet niet de kan goed met water uit te spoelen voordat je hem opnieuw gebruikt.