Up
Als je zelf een spinner of spinnerbait met bucktail wil versieren kan je gebruik maken van volgende materialen : binddraad en bobijnhouder , een schaartje, bindlak, verschillende kleuren bucktail en indien gewenst marabou. En bindvice is hier niet afgebeeld, maar wel erg handig. In de bankvijs kan ook, maar dit is minder interessant.Hierbij een voorbeeld van een frame om een bucktailspinner te bouwen. Laat je fanasie de vrije loop. Een volgende keer zal ik enkele andere voorbeelden en wat kommentaar meesturen.Veranker het buisje waarop je de bucktail gaat binden met de binddraad, door het van achter naar voor en terug te wikkelen. Bind een toefje marabou in met enkele slagen en neem het volgende toefje. Wanneer je dit tegen een kraal of eivormig loodje aanbindt, gaat deze marabou mooi uitwaaieren, wat de actie later ten goede zal komen. Leg daarna alle maraboutoefjes goed vast met de binddraad. Neem vooral stevig binddraad, zodat dit niet breekt tijdens het aantrekken. Deze binddraad mag ook niet 'te' dik zijn om een mooi eindresultaat te bekomen. Lak na het inbinden de wikkelingen om het binddraad goed vast te leggen.


Bind een toefje bucktail in, eventueel tesamen met wat 'flashy' materiaal. Verdeel de bucktail rond het buisje, zodat zowel boven- als onderaan bucktail te vinden is. Leg de eerste drie wikkelingen eerder los, en trek daarna stevig aan en leg de volgende wikkelingen. Knip het randje te veel aan bucktail weg met het schaartje. Weerom goed aflakken en het volgende toefje inbinden.

Ga zo verder met het inbinden van (verschillende kleuren) bucktail en/of flashy materiaal. Telkens goed aflakken tussenin. Eindig ongeveer 1 cm van het uiteinde van het buisje.Begin nu met het inbinden van de zadelhackles. Deze geven een mooie golvende beweging aan de spinner of spinnerbait. Leg een hackle vast met enkele slagen van de binddraad en dan steeds weer de volgende. Een bindvice met roterende kop werkt hierbij zeker zo handig. Leg alle hackles mooi vast en wikkel uiteindelijk een mooi taps toelopend kopje met de binddraad. Leg als laatste enkele halve steken en lak het geheel mooi af. Laten drogen en de spinner of spinnerbait is klaar voor gebruik