Up


The Sweet 66 Shad

Na de review van de 150 Shad werd er gevolg gegeven aan mijn wens voor een kleiner exemplaar. Dit bleek reeds in productie te zijn en daarom vonden wij het de moeite om ook dit exemplaar eens stevig onder de loep te nemen. De Sweet '66' Shad is een duikende jerkbait met een lengte van 14cm en een gewicht van om en bij de 60-65g. De '66' uit de naam duidt net als bij de '150' Shad op het gewicht van de jerkbait. Deze diver is supending uitgelood maar door andere dreggen en een bepaald formaat leader te gebruiken, kan je hem zelfs traag zinkend maken. De kleur die je in de foto ziet, heet "firetiger" en is voorzien van een dikke laag glitters onder het kleurpatroon. Net als de andere jerkbaits van Fishing Pool is ook deze afgewerkt met een stevige epoxy laklaag. Je kan de Sweet '66' Shad ongeveer een metertje diep vissen.

Als je deze jerkbait binnenvist met korte haaltjes van 30-40cm dan zal hij duiken en op het einde van de haal naar een kant zwenken. Het is dus zowat een duikende glider. Bij de volgende haal zal hij naar de andere kant uitslaan. Dit is het geval wanneer de diver suspending of net drijvend is door het gebruik van een 22cm lange leader gemaakt van 0.8mm diameter RVS draad, een stevige splitring, geen wartel en twee dreggen maat 1/0 gamakatsu.

Wanneer je de Sweet Shad traag zinkend uitloodt door gebruik te maken van een 22cm jerkbait stang gemaakt van 1-1.2mm diameter RVS, geen wartel, een stevige speld en twee dreggen maat 2/0 gamakatsu, dat kan je de Sweet Shad gebruiken als traag zinkende glider en kan je hem dus binnentikken of binnendraaien aan een constante snelheid. In het laatste geval zal hij in een wijde S-vormige baan zwemmen.

Deze jerkbait is gemaakt in een zeer handig formaat en hij is dus inzetbaar in een grote verscheidenheid aan wateren. Het relatief lage gewicht betekent dat hij ook aan lichter materiaal kan gevist worden.

De afwerking is zeer stevig en dit kleurpatroon vertoont veel flash onderwater waardoor het zowel een succes zou kunnen zijn in helder als in troebel water.

Ik vind het erg positief dat je door het gebruik van een andere leader en andere dreggen een totaal andere actie verkrijgt. Omdat je hem traag zinkend kan maken, is hij ook geschikt voor het slepend vissen aan lage snelheid. Ik denk hierbij aan het gebruik van een electromotor.

Voor de Belgische en Nederlandse vissers kan ik er aan toevoegen dat deze jerkbait een echte aanrader is voor het polderwater!

Succes! Dirk