Up


De Sweet 150

Deze nieuwe jerkbait uit het gamma van de Fishing Pool is een duikende jerkbait. Hij heeft een lengte van 22cm en een gewicht van rond de 150g. Al bij al dus een zware jerkbait. Hij is voorzien van 2 vlijmscherpe dreggen maat 5/0 van het merk eagle claw. deze diver is afgewerkt met een stevige epoxy laklaag.

De actie van deze jerkbait is erg natuurlijk en bij het binnenvissen met lange halen flankt hij met een slome zig zag actie. Je kan er ongeveer een diepte van 2m mee bereiken wat op zich erg handig is als je een duikende jerkbait wil die wat grotere dieptes kan bereiken boven open water.

Je kan er ook mee trollen als je niet te snel vaart. Daarbij heeft de diver een actie die erg lijkt op die van een glider. Hij zwenkt daarbij mooi van links naar rechts in een smalle baan. Het voordeel is dat je deze jerkbait niet hoeft te tunen.

Gezien de grootte en het gewicht zou ik graag een versie zien die voorzien is van drie kleinere dreggen om een betere inhakingskans te verkrijgen. Een iets kleiner, lichter formaat behoort ook tot de mogelijkheden. Voor het werpend vissen vind ik deze jerkbait te zwaar maar al slepend zullen er zeker mooie vissen op gevangen worden.

Dirk