Up


De Pako PS

De afgelopen weken heb ik de nieuwe Pako PS, die sinds 1 September 2003 op de markt is, uitgeprobeerd. Op het oog ziet hij er niet veel anders uit dan zijn grote broer, de Pako LS. Dezelfde goede kwaliteit.

Hij is 8 cm lang en weegt 5 gram, dregmaat is 6.

De Pako PS is de lepel bij uitstek voor de ondiepere wateren. Hij is eenvoudig en uiterst langzaam te vissen. Heeft een mooie levendige actie. Deze is al te zien als hij het water raakt en langzaam naar beneden zakt. Dat maakt hem de perfecte lepel om de baars en snoek te belagen op de talrijke ondiepe wateren.

Mijn conclusie is dan ook dat de Pako PS een geweldige aanvulling is op het reeds bestaande Pako assortiment en een must voor elke roofvisser. Mijn complimenten aan Paul Korver.

Nog één tip: vis hem met het juiste materiaal. Hang hem niet aan een 10 tot 30 grams spinhengel! Door zijn geringe gewicht en omvang is de weerstand in het water minimaal. Om de Pako PS volledig tot zijn recht te laten komen en de actie van de lepel goed te kunnen waarnemen moet je het materiaal aanpassen. Gebruik dus een 2 tot 5 grams spinhengel met een passende molen.

De PAKO PS is overigens leverbaar in alle bestaande PAKO kleuren!
De Pako PS is per 1 september 2003 op de markt gekomen. Geïnteresseerd? Neem contact op met Poask Hengelsport via PAKO-PS@POASK.NL voor verkoopadressen bij jou in de buurt.