Up


In dit boek wordt er uitgebreid gesproken over het maken van je eigen pluggen, jerkbaits, oppervlakte aas, lepels, spinners en jiggen. Het boek bevat een hoop informatie en enkele zeer goede ideen.

De schrijver is zeer inventief maar hij verschaft niet steeds voldoende uitleg voor het bouwen van elk stuk kunstaas. Het boek is echter een bron van inspiratie voor de meer ervaren kunstaasbouwer. De meeste kunstaasjes zijn getekend op een vierkant geruit blad zodat je de belangrijkste afmetingen kan aflezen. De actie van het stuk kunstaas wordt ook steeds uitgebreid vermeld in een korte, begeleidende tekst.

Aan de hand van de foto's, die in een bundel in het midden van het boek zijn opgenomen, kan je afleiden dat de auteur eigenlijk weinig geeft om een mooie of stevige afwerking. Dat zegt echter niets over de vangkracht van de kunstaasjes die hij beschrijft. We hebben samen met enkele andere kunstaasbouwers al enkele modellen gemaakt en sommige daarvan hebben zich reeds voldoende bewezen voor snoek.

De through-wire constructies zijn soms wat t ingewikkeld en t tijdrovend om te maken en deze worden dan ook best vervangen door schroefogen of een ander through-wire systeem.

Dit boek is zeker een aanrader. Het bevat een schat aan informatie.