Up


Naam: Ace Hell Tail
Lengte: 300 mm
Gewicht: 144 gr

Even voorstellen:

Ik wil u de Ace Hell tail even voorstellen. Ik hoor u denken, wat is daar nou zo bijzonder aan? De Ace Hell tail is een stuk kunstaas dat zijn sporen al lang verdiend heeft, en heeft dus geen verdere introductie nodig! Maar dit is geen gewone Ace Hell Tail. Het betreft hier een nieuwe Ace Hell tail, en wat hem zo bijzonder maakt is dat hij helemaal uit plastic gemaakt is. Het lichaam is ongeveer 12 cm lang. Het frame met daarop het lood en de dreg gemonteerd, zijn op ingenieuze manier in het lichaam verwerkt. Men kan dit lichaam zelfs vervangen. Daardoor kan je zelf allerlei verschillende kleurencombinaties maken. Het is ook erg handig omdat je je kunstaas niet hoeft weg te gooien als de snoekentanden lelijk huis hebben gehouden. Je hoeft namelijk enkel het lijfje te vervangen en je hebt een nieuwe Hell Tail. Wij ontvingen de Ace Hell Tail met een extra reserve lichaam. Maar indien dit niet standaard is, kun je de lichamen gewoon los kopen. Aan het lichaam is een grote enkele haak bevestigd die je heel makkelijk kan slijpen. Over deze haak zit een grote plastic twister geschoven (ook deze zijn los te kopen). Deze twisterstaart houdt de enkele haak op zijn plaats zodat deze weinig tot geen kruid haakt. Dat maakt de totale lengte van 30 cm.

Werpend:

Ziet er dus geweldig imposant uit. Maar wat doet de actie? Want dat is toch het belangrijkste. Wat vindt de snoek er van? Ik heb de Ace Hell Tail eerst werpend gevist. Als ik de Ace Hell Tail aan mijn hengel knoop valt me meteen op dat hij inderdaad vrij zwaar is. Hij is daarom dus makkelijk en ver te werpen. Ondanks zijn hoge gewicht zakt hij relatief langzaam naar de bodem. Je kunt hem het beste meteen na de worp beginnen binnen te draaien. De Ace Hell Tail loopt dan ongeveer 40-50 cm onder het wateroppervlak (overigens is de diepte prima te reguleren door je hengeltop hoger of lager te houden).

Draai je de Ace Hell Tail gewoon binnen dan komt hij in een rechte lijn op je af en blijft op de diepte waarop je begint binnen te draaien. De staart zorgt voor een ongelofelijke actie. Hij fladdert en trilt door het water heen.

Als je de Ace Hell Tail tijdens het binnenvissen af en toe lichte tikjes met je hengeltop geeft zal de hij met zijn neus iets omhoog duiken wat weer een compleet andere actie oplevert.

Als je de Hell Tail binnenvist met lange halen van 40-50cm lang dan zal je merken dat deze mooi van links naar rechts glijdt in een baantje van 30cm breed als een glider jerkbait en daarbij duikt hij ook nog licht. Je kan hem echter makkelijk ondiep houden.

Toch moet ik zeggen dat ik de Ace Hell Tail door zijn grote gewicht niet echt werpend zou gaan vissen. Na een tiental worpen begin je het gevoel te krijgen dat je aan het bodybuilden bent. Je kunt hem dus werpend vissen, maar comfortabel is anders.

Liever Trollend:

Mij bevalt hij trollend het beste. Daar komt hij geweldig tot zijn recht. Hij heeft dezelfde geweldige actie, en ook hier kun je hem net iets meer leven geven door af en toe een tikje te geven met je hengeltop. Je kunt hem ook prima op diverse dieptes vissen. Trollend is het echt een topper. Maar zelfs verticaal vanuit de boot doet hij het erg goed. Zijn staart dwarrelt geweldig tijdens het zakken. Ik heb dan ook groot vertrouwen in deze nieuwe Ace Hell Tail. En ben er van overtuigd dat hij de nodige roofvissen gaat opleveren.