Up

Ik heb de naamswedstrijd gewonnen van de jerkbaits gemaakt door Mark Hougthon. De vorm van de plug, op de foto bij de wedstrijd, leek op een kwade kat, nml een hoge rug en het kleurenpatroon deed me meteen denken aan een tijger. Tevens wilde ik het wordt flipping niet meer gebruiken, dus werd het swinging, hopende dat dit ook de actie van deze plug was.

Afwerking:

Toen ik de plug thuis ontving viel mij meteen de aparte vorm op; hoge rug en een soort van hangbuik. Op de foto leek het allemaal wat minder. De lengte is 12,5 cm, een perfecte polderplug. De plug is zeer mooi geverfd, ik heb het kleurenpatroon forel, en ook zeer goed afgelakt, geen dikke laklaag.

Actie:

Het is een suspenderende jerkbait, hij zakt rustig recht naar beneden. Bij het geven van flinke harde tikken slaat de plug mooi uit en beschrijft een soort halve circel. Hij slaat dus uit en komt weer terug in lijn. Ik hou wel van zo'n soort actie. Lijkt op een wegspringend visje wat weer terugkomt. Ik ben niet eerder zo'n soort actie tegengekomen bij een jerkbait.

Als je korte tikjes geeft dan kantelt de Swinging Tyger voorover en slaat een beetje uit.

Kortom deze jerkbait is voor mij goedgekeurd.

Haakon Nadorp