Up


De Brammer

De Brammer is een jerkbait die gemaakt wordt door Rob Kraaijeveld, een Nederlandse kunstaasbouwer die al heel wat bekende jerkbaits op zijn naam heeft staan. Onder andere in Zweden zijn ze erg geliefd. De Brammer is een drijvende, duikende hybride met een lengte van 14cm en een gewicht van 55g. Het is een jerkbait die, net als de Booner van André Koehoorn en Marco Dol, in een mal gegoten wordt met epoxy.

De brammer heeft een mooi breed profiel. In tegenstelling tot wat je misschien denkt wanneer je naar de foto met het zijaanzicht kijkt, is de Brammer ongeveer 28mm breed aan de kop.

De Brammer is een jerkbait die nog net drijft nadat je hem voorzien hebt van 2/0 eagle claw haken. Door het gewicht en de lage weerstand in het water valt hij makkelijk te vissen aan relatief lichte jerkbaitshengels. Als ik hem viste met lange halen van ongeveer 40-50cm dan dook hij redelijk snel tot een diepte van ongeveer 80-100cm. Je moet er echter op letten dat de halen niet te fel gebeuren, anders duikt de Brammer even en zwemt hij vervolgens op zijn zij richting wateroppervlak.

Vis je hem met korte haaltjes van 20-30cm in combinatie met een pauze na elk haaltje, dan krijg je een mooie wobble. Op deze manier gevist loopt hij wel een pak ondieper, ongeveer 40-50cm. Las je geen pauze in na elk haaltje, dan is de actie heel wat uitbundiger.

Als je de Brammer gewoon zou binnendraaien, dan verkrijg je ook een wobble maar de Brammer heeft dan de neiging om even te duiken, plots naar een kant te zwemmen en op zijn zijde richting wateroppervlak te zwemmen. Dit is ook een aantrekkelijke actie omdat dit echt een visje imiteert dat gewond op zijn zijde de oppervlakte probeert te halen om te ontsnappen aan bijtgrage snoeken en snoekbaarzen!

Tot dusver de actie. De Brammer is stevig afgewerkt met een stevige epoxy laklaag. Het kleurpatroon is erg geschikt voor helder water. Glitter-kleurpatronen zijn een van Rob's specialiteiten.

Het is zeker een aanrader voor het grotere water!

Succes!
Dirk