Up


Ik begin eerst de plug op papier te tekenen(fig 1). Daarna op een balk hout grenen of peren (voor maten zie fig 1). Zie fig 1 om de gaten te boren van 8 MM ( 50 mm van rechts en 50 mm van links). Zie fig 2 om de gaten te boren van 2 MM (in het midden van de balk). Zie fig 3 om de gaten te boren aan de voor- & achterkant van 2 MM naar 1 en 2 (zie fig 1). Zaag nu de sleuf voor de zwemlip met een kapzaag, de stand van de lip mag je zelf bepalen (fig 4 diepte 20MM). Eerst zaag je vanaf de bovenkant (fig 2).

Dan vanaf de zijkant (fig 1). Met een houtvijl grove rondingen aan brengen naar eigen idee. Met een multitool de verfijning van de plug aanbrengen, oftewel de juiste vormgeving. Mooi glad schuren met fijnschuurpapier. Met de houtbeitel sleuven maken in de lengte van de plug bij punt 3 & 4 fig 2, 1 MM diep en 10 MM lang. Van staaldraad vier oogjes buigen met een lengte van 50 MM. Van beneden naar boven door de 2 MM gaten de oogjes bevestigen.

Aan de boven kant het staaldraad ombuigen in de sleuven doen en vast lijmen met epoxylijm. Door de 2 MM gaten aan de voor- & acherkant de oogjes heen drukken in de 8 MM gaten ombuigen en door de 8 MM gaten deuvels heen drukken. Eventueel de resterende deuvels met de multitool verwijderen. Plexiglas van 25 MM bij 50 MM en 2 MM dik, vast lijmen in de uitsparing voor de lip, met epoxylijm. Laat de plug drogen ivm de lijm.

Plug in de grondverf zetten. Laat dit goed drogen. Plug in eigen kleurstelling schilderen (modelverf) en goed laten drogen. Aflakken met botenlak. Splitringen bevestigen en daarna de dreggen.


Succes Arthur

P.S.: als de zwemlip niet in de juiste hoek staat, verwarm het plexiglas en buig de lip in de juiste hoek.