Up

Het Probleem

Altijd als je met een bucktail, spinner of bijna elk ander kunstaas, de haak achterop het kunstaas is niet in de optimale haak positie. Als je kijkt naar de bucktail op de foto, dan kan je zien dat de haak in een hoek van 90 graden ten opzichte van het lichaam van de bucktail staat. Het maakt niet uit hoe snel je de bucktail binnendraait, de staartdreg zal nooit één lijn vormen met het lichaam van de bucktail.

De Oplossing
Door een stukje krimpkous over de splitring en de schacht aan het eind van de bucktail, waaraan de splitring vastzit, te zetten zal de staartdreg in een in-line positie komen te staan.
Stap voor Stap

Neem de dreg en snij een stuk krimpkous af dat de lengte van de schacht van de dreg heeft. Zorg er voor dat de krimpkous het oog van de dreg niet bedekt.
Schuif het stukje krimpkous over de schacht van de dreg, zoals in het plaatje links te zien is.
Bevestig nu de splitring. Je hebt nu de basisverbetering van bijna elk kunstaas in je tacklebox.
Bevestig de dreg, krimpkous en splitring assembly aan het kunstaas dat je onder handen neemt. Eenmaal bevestigd, moet je het stukje krimpkous vanaf de schacht van de dreg over de splitring en het oog van het kunstaas schuiven. Als dat eenmaal gedaan is, hoef je alleen het stukje krimpkous verhitten met een hittepistool (of aansteker) om de kous goed vast te zetten. Dit werkt voor bijna elk kunstaas waar er een staartdreg bevestigd is, behalve voor de staart waggelend oppervlakte kunstaas zoals de Hawg Wobbler. Probeer het maar op je Bucktails, spinnerbaits en bijna elk ander oppervlakte kustaas. Als het je niet bevalt knip dan simpelweg het stukje krimpkous eraf.
Bron: Craig Sandell